Logga in
Länkmeny

Styrelsen

Styrelse
Ordförande: Mats Lindström
Vice Ordförande: Per Olsson
Kassör: Lars-Erik Söderström
Sekreterare: Anette Sätherberg
Ledamot: Conny Dalfors
Ledamot:Lars Wikström

Övriga förtroendeuppdrag
Revisor: Solveig Orosco
Revisorsuppl: Thomas Karlsson
Valberedning: Daniel Gislén och Lisa Holm

Här är en kortare presentation av styrelsemedlemmarna

Mats Lindström - Ordförande
Jag har varit chef inom Stockholmspolisens i många år, och har bl a varit med om att starta upp Barnahus Stockholm. Förutom Polishögskolan (där jag gick ut som kursetta 1993) har jag läst straffrätt, processrätt, arbetsrätt, organisationskommunikation, rättsinformatik med mera på universitet, samt genomgått Polisens utbildning för indirekta ledare under två år. Jag är gift med Claudia som har diagnoserna Fibromyalgi, ME/CFS, Hypotyreos och IBS. Hon har nu efter 13 år blivit lite bättre efter egenfinansierad vård. Jag lägger ner mycket tid på att läsa om sjukdomar. Jag har en hög ambitionsnivå och vill mycket men kan ibland bli lite fartblind. Jag hatar orättvisor och jag tycker illa om de som enbart gör saker för egen vinnings skull.


Per Olsson - Vice ordförande
Jag är VD och delägare i ett företag som heter Luthman Nordic AB. Vi är Nordens största distributör av musikinstrument och drev även tidigare musikaffärskedjan 4Sound som var näst störst i Europa. Parallellt med detta skriver jag musik åt internationella artister i alla olika typer av genrer. Jag har i bakgrunden en psykologutbildning samt en ingenjörsutbildning i elektronik. Bor söder om Stockholm med sambo och två söner. Jag drabbades själv av ME/CFS varvid jag var sängbunden. Har konstaterad kronisk borrelia men kan nu arbeta 50%.

Lars-Erik Söderström
Kommer från Örnsköldsvik uppe i Norrland. Jobbar som säljare på ett bilreservdelsföretag.Här uppe har vi ju inte så mycket fästingar som sprider infektioner, men desto mer mygg. Fick 2012 ett myggbett som blev inflammerat och sen läkte ut. Harpestbakterien Fransicella Tularensis fanns dock kvar i blodet och gav mig en mindre hjärtinfarkt efter några veckor. Där började mitt intresse för infektioner och jag insåg snart att det fanns stora brister i diagnostik av infektioner men även behandling av dessa.
Jag hade tur att få en anmälningspliktig infektion, som togs på allvar från första stund, 6 veckor dubbla antibiotika behövdes för att få bukt med den.
Men som det är nu så styr plånboken om du blir frisk eller inte, om du drabbas av "fel" infektion. Alla har inte turen att få rätt hjälp i Sverige eller ha pengar över till utlandsbehandling. Det är därför jag har engagerat mig i FSI.

Nina Ström
Jag jobbar som assistent på fackförbundet Kommunal och har 15 års erfarenhet av administrativt arbete. Jag bor i Gustavsberg med mina två döttrar. Jag kommer ursprungligen från Karlskoga i Värmland. Jag hamnade i borreliabranschen sommaren 2016, då vi äntligen fick veta att min äldsta dotter Engla hade drabbats av borrelia, twar och ebv, efter att ha varit sjuk sedan hösten 2015 utan att vi visste vad som var fel med henne.

Ni kan läsa Englas historia här på FSIs hemsida:
http://fsi-sverige.se/nyheter/nina-strom-tackar-kenneth-sandstrom-som-holl-vad-han-lovade/

Och ett inlägg på Mats blogg:
https://newsaboutdisease.com/2017/03/30/tuff-mamma-gav-sig-inte-till-varje-pris-skulle-hon-fa-hjalp-och-det-fick-hon/

Kan meddela att Engla fortfarande är symtomfri sedan den 21 mars 2017. Engla avslutar sin antibiotikabehandling i juni 2017.

Conny Dalfors


Lars Wikström

Malin Cronborn


Varför startade vi denna förening?
Som ni ovan kan läsa är vi en grupp individer med olika bakgrund, utbildning och erfarenhet som alla har upplevt ohälsa i sin nära familj samt vårdens svårigheter att diagnostisera och behandla ohälsan. Vi har själva behövt ta kontrollen för att ta reda på vad för ohälsa som drabbat oss och för att försöka få nödvändig behandling. Vi har inte kunnat förlita oss på den svenska vården när vi behövt den som mest. Vi är en grupp människor som hamnat mellan stolarna, och nu har vi valt att aktivt försöka få till en förändring genom att starta denna förening. Vi kan inte längre acceptera felaktiga diagnoser på grund av otillräckliga testmetoder. Vårt mål är att förändra vården så att färre människor behöver lida. Detta är inte en förening som syftar till egenvård och behandlingstips. Vi vill istället att alla ska ha rätt till adekvat vård i Sverige. Tillsammans kan vi göra skillnad, därför är varje medlem viktig.

Vi som har startat FSI har som främsta mål att svensk sjukvård ska ha de bästa och mest effektiva provtagningsmetoderna och behandlingsrekommendationerna i fråga om infektionssjukdomar som är väl kända, mindre kända och i dagsläget för oss helt okända. Det finns minst 320 000 oupptäckta virus (Ian Lipkin). Det upptäcks frekvent även nya bakterier och parasiter.

Målsättningen är helt enkelt ett friskare Sverige!
Du som vill delta i denna resa får gärna bli medlem i föreningen. För 200 kr blir du medlem fram till ordinarie årsmöte som beräknas ske i mars/april 2018, dvs. om ca 1,5 år. Även hemmavarande barn under 18 år omfattas av medlemskapet.

Sjukdomar skapar inte bara lidande utan kostar även samhället pengar
Enligt beräkningar från Skandia ökar kostnaden för sjukskrivningar med 7 miljarder bara i år och beräknas uppgå till 51 miljarder kronor år 2019. Det är mer än hela Sveriges försvarsbudget. Det är dags att göra allt för att människor inte ska bli långtidssjuka och se till att de som är sjuka blir friska – i den mån det går. För att komma dit finns det ett absolut krav på att svensk sjukvård ska ligga i framkant när det gäller forskning, kliniska studier, omvärldsbevakning, validering av nya provtagningsmetoder och framtagande av effektiva behandlingsmetoder för sjukdomar som vi idag har svårt att diagnostisera eller där osäkerhetsfaktorn är stor i fråga om hur behandling ska ske på bästa sätt.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
View My Stats