Nyheter – april 2024
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – mars 2020
Nyheter – oktober 2019
Nyheter – februari 2017

En av de få som föreslagits antibiotikabehandling av CVI i Uppsala berättar sin historia

Publicerad onsdag 15 mar 2017, 18:25

NYHETERSusanne Lundström är en av de som undersökts på Nationellt centrum för vektorburna infektionssjukdomar i Uppsala. Hon fick vänta i ca ett halvår på behandling avseende en redan konstaterad infektion. Efter många års svår sjukdom så räckte förstås inte 2 veckors antibiotika. Dr Kenneth Sandström lyckades dock att få henne att må bättre. Han har nu fått sin läkarlegitimation återkallad, då han bland annat påstås ha varit grovt oskicklig i sin profession.


Susanne Lundström 50, fd hotellchef, började få problem med svullna kroppsdelar (ödem) för ca 15 år sedan
Åren gick och problemen eskalerade i hela kroppen. För ca 6 år sedan orkade hon inte lyfta sina armar och en muskelsvaghet bredde ut sig i hela kroppen. Hon fick även neurologiska problem och känselbortfall, så att hon hade svårt att styra vissa muskler. Susanne blev väldigt sjuk och beskriver det själv som ”svår influensa med hög feber”. Hon var tvungen att sjukskriva sig på heltid. Det gick inte att arbeta längre.

Hon fick vid en provtagning hos vårdcentralen veta att hon hade en genomgången borrelia. I övrigt hade de under alla år inte funnit några avvikelser. Hon kände inte till att hon hade haft borrelia sedan tidigare.

Hösten 2015 skickade hon blodprov till Infectolab i Tyskland och provsvaren visade positivt på borrelia, anaplasma och twar. I januari 2016 skickade hon prov till ArminLabs i Tyskland och provsvaren visade positivt på borrelia. Hon testade sig nu även för bartonella och yersinia, som även var positivt. Under denna tid fick hon en kallelse till Nationellt centrum för vektorburna Infektionssjukdomar (CVI) i Uppsala.

Den 23 februari 2016 togs det prover hos CVI i Uppsala
Först i maj, ca tre månader senare, ringde en läkare och sade att de vill ta nya prover då hon hade positivt på bartonella. Någon gång under senare delen av sommaren fick hon en kallelse av sin husläkare som fått svaren. Hon hade positivt på bartonella vid båda tillfällena och hon ordinerades 2 veckor doxycyklin. Behandlingen hade ingen effekt.

Susanne kontaktade Dr Kenneth Sandström i september 2016. Hon fick då en kombinationsbehandling av två olika antibiotika under tre månader. I november kände hon redan en förbättring, där flera symtom avtog.

Idag mår Susanne bättre, även om hon inte är frisk. Självklart är hon mycket upprörd över att Dr Kenneth Sandström nu fått sin läkarlegitimation återkallad och Susanne vill avslutningsvis ställa frågan: "Det är uppseendeväckande att den läkare som gång på gång rapporterats missköta patienter och sakna grundläggande läkarkunskaper får behålla sin legitimation, medan Dr Sandström som verkligen följer den senaste forskningen inom fästingöverförda sjukdomar ska bli avlegitimerad. Vad är det Sverige vill förmedla med det budskapet till sina patienter?"

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
View My Stats