Nyheter – april 2024
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – mars 2020
Nyheter – oktober 2019
Nyheter – februari 2017

Leias mamma tackar Dr Kenneth Sandström

Publicerad lördag 18 mar 2017, 06:08

NYHETERFör ganska precis ett år sedan publicerades artikeln om Leia 6 år, som Dr Kenneth Sandström räddade efter att svensk sjukvård inte kunde hjälpa henne, pga att de följde de ålderstigna behandlingsrekommendationer som utgår från 90-talet. Det var en stark berättelse som återgavs av Leias mamma Caroline. Inlägget har lästs och delats av närmare 50.000 personer i Sverige. Det är en berättelse som berör.  Här kommer en uppföljning om mamma Carolines känslor idag, om att Dr Kenneth Sandström, den läkare som räddade hennes dotters liv, nu har blivit avlegitimerad. I Sverige tillåts enbart kortvarig antibiotikakur mot borrelia, oavsett hur svår infektionen är.

Caroline berättar om Leia
Klockan är två på natten och jag sitter på en hård pinnstol på barnakuten i Göteborg. Bredvid mig ligger min dotter, då 6 år gammal och sover. Hon har fått stark smärtstillande och kan äntligen sova. Detta är bara en natt i raden jag suttit på en hård stol. Och vakat över min dotter. Hon har sådan fruktansvärd huvudvärk och ont i nacken att hon emellanåt skriker i panik. Ibland får hon kramper. Ibland kräks hon. Även armveck och knäveck plågar henne. Och hon har svårt att andas. lband kan hon gå. Ibland inte. Hon missar stora delar av sin skolgång.

Barnläkarna på akuten har gjort allt. De har uteslutit allt man kan utesluta. Leukemi, hjärntumör, reumatiska sjukdomar, infektioner, allergier och allt annat de kan komma på.
Men vi får inga svar.

Jag ger aldrig upp. Som mamma slutar du aldrig kämpa. Någon måste kunna hjälpa mitt barn. Hon växer ju inte. Inte en mm. På ett år.
Leia 5
Läs om Leiia 6 år här

Mitt i all förtvivlan och ångest råkar jag av en slump få ett meddelande av en tjej att hon tror min dotter har borrelia. Hon har läst min blogg. Där jag vädjat till allmänheten om hjälp. ”Omöjligt” svarar jag. ”Min dotter är redan behandlad mot Borrelia, för ett år sedan. Hon fick tre veckor kåvepenin och nu är det borta. Det har läkarna sagt.”

Tre år senare sitter jag återigen på en hård pinnstol. Denna gång i en simhall. Min dotter har precis slagit personligt rekord i 100 m bröst. Hon är snabb. Och stark. Tränar simträning fyra gånger i veckan.

leia 7

Och det finns bara en människa på jorden som tog mig från pinnstolen på barnakuten, med ångesten brännande i brösten, med en allvarligt sjuk sexåring som inte ens kunde stå upp till slut, till pinnstolen i simhallen.
kenneth och leija
Dr Kenneth Sandström behandlar Leia

Den mannen heter Kenneth Sandström!
Jag kommer aldrig kunna tacka dig nog. Nu har de tagit din läkarlegitimation ifrån dig. Vilket plågar mig oerhört, då jag tänker på alla mammor som sitter på alla hårda stolar på barnakuten där ute. I onödan. Utan svar. Och utan hjälp.

Kenneth, de tog dig som läkare ifrån mig. Men de kan aldrig ta ifrån mig min friska dotter. De kan aldrig ta ifrån oss den behandling du gav henne. Som räddade hennes liv. Som gav hennes barndom åter. Behandling med antibiotika tills infektionen var borta. Och inte en dag längre. Tack Kenneth Sandström för att du stod upp för mitt barn. När resten av svensk sjukvård inte fanns där.

Caroline, mamma till Leia
____________________________________________________

Styrelsen
Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar (FSI)
styrelsen@fsi-sverige.se
www.fsi-sverige.se
Föreningen verkar för bättre diagnostik och sjukvård inom svensk sjukvård

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
View My Stats