Nyheter – april 2024
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – mars 2020
Nyheter – oktober 2019
Nyheter – februari 2017

Stort tack till Kanal 5, Jonas & Anki!

Publicerad måndag 21 nov 2016, 21:53

NYHETERVänner till Jonas och Anki kontaktade Sofias Änglar (Kanal 5) för att deras hus var i stort behov av att renoveras. Programmet kom dock att handla mycket om svårigheten med att diagnostisera och behandla svårdiagnostiserade infektionssjukdomar.


Fotot är taget med självutlösare år 2012, två år innan Anki insjuknade.

Måndagen den 21 november kl 20.00 sände Kanal 5 "Sofias Änglar"
Denna gång handlade programmet om Jonas, Anki och deras två barn. Teamet fixade till husets skavanker, bland annat den mögliga källaren, och gjorde det till ett lekrum för barnen. Se programmet här

Anki blev svårt sjuk - fick bl a borrelia
Anki insjuknade för två år sedan och blev sängbunden dygnet runt. Hon blev extremt ljud- och ljuskänslig. Allt förändrades radikalt för hela familjen. Barnen var rädda att mamma skulle dö. Jonas fick dra hela lasset själv - ta hand om Anki, barnen samt hus och hem. Han var tvungen att själv sjukskriva sig för att orka med allt.

Svensk sjukvård kunde inte finna vad felet var - fick behandling i Tyskland
Med hjälp av ett par fina vänner och sociala medier kunde de samla in tillräckligt med pengar för att bege sig till Tyskland och få hjälp. Där konstaterades bland annat en långt gången borreliainfektion - och totalt inte mindre än 11 infektioner! I Sverige kunde man inte finna en enda infektion.

Stort tack till Kanal 5 och TV-teamet!
Det känns fantastiskt att en TV-kanal kan gå ut och förmedla att kronisk borrelia finns och även svårigheten att få hjälp i Sverige. Stort tack och all heder till Kanal 5, med Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och inte minst Sofia Wistam!

Stort tack till Anki och Jonas!
Det var fantastiskt av Er båda att förmedla det Ni varit med om på ett så fint sätt. Många av oss känner igen oss i Er.

Historien är tyvärr långt ifrån ovanlig
Läkare törs inte behandla utifrån sin övertygelse av rädsla för att bli av med sin legitimation - evidensen för diagnosmetoder och behandling av sen borrelios är dåliga i Sverige - mängder av forskning antyder att våra riktlinjer är otillräckliga.

Det finns utmaningar i Sverige
Efter långvarig behandling med bland annat antibiotika har nu Anki blivit bättre, men är förstås långt ifrån bra. I Sverige vet man inte vad man ska göra. För de provtagningsmetoder som finns är inte tillräckligt känsliga.

Vi kan nog tyvärr förvänta oss en negativ reaktion hos vissa språkrör för det medicinska samfundet inom kort. Det gynnar tyvärr inte de sjuka. FSI jobbar för att öka fokus på denna kategori av sjukdomar. Målsättningen är att svensk sjukvård ska ha tillgång till den bästa diagnostik och behandling.

Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
View My Stats