Nyheter – april 2024
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – mars 2020
Nyheter – oktober 2019
Nyheter – februari 2017

Småbarnsmamman Therese 28 hänvisades till psykolog då hon hade svår neuroborrelios

Publicerad söndag 19 mar 2017, 17:40

NYHETERAtt Dr Kenneth Sandström varit många behjälpliga som inte annars fått hjälp av svensk sjukvård är odiskutabelt. Sandström har trots det avlegitimerats av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, då han anses ha använt sig av för långvarig antibiotikabehandling och förlitat sig på internationella behandlingsrekommendationer som ILADS står bakom. I ansvarsnämndens beslut kan man läsa att ILADS är en oseriös organisation, trots att ILADS har flest vetenskapliga studier och artiklar som underlag för sina rekommendationer. Nästa instans är förvaltningsrätten.


Jag heter Therese och är snart 28 år och mamma till två små tjejer. Jag har varit skovvis sjuk sedan 2 år tillbaka
Under hösten 2016 eskalerade det, då blev jag sängliggandes i tre månader. Jag har hundar och haft många fästingbett, men aldrig den klassiska ringen runt bettet. Under sjukdomen dök det dock upp en stor ring på ena kinden och flera andra röda rodnader och blåsor här och där. De kom och gick. Men ingen läkare har fäst någon notis vid det. I början av den svåra sjukperioden, under tre månader, låg jag först i två veckor med en fruktansvärd huvudvärk. Jag kunde knappt ta mig till toaletten själv. Jag led av bland annat huvudvärk/yrsel, gångsvårigheter, hjärtklappning, svullna ben och körtlar, domningar/stickningar och värk som flyttade omkring i kroppen.

Jag vet inte vad jag hade gjort utan min mamma, som fick ta hand om både mig, mina barn och hushåll. Det blev många besök på både vårdcentralen och akuten. Sjukvården fann vitamin B12- och D-vitaminbrist, men jag blev inte bättre av det. En dag var jag så dålig att ambulansen kom. De på akuten ville inte alls att jag skulle ta ett ryggmärgsprov, men min mamma tjatade till sig det. Efter först två veckor fick jag remiss för att ta ett ryggmärgsprov. Ryggmärgsprovet visade på en inflammation i centrala nervsystemet, men jag fick ingen behandling. Tydligen kan vissa människor "bara ha så". De sa i övrigt att alla prover var bra, men att de ansåg att pulsen var hög, vilket kunde bero på ångest och det slutade med att de hänvisade mig till en psykolog...

Jag lyckades få kontakt med Dr Kenneth Sandström, Dr. X, som kunde säga direkt, genom mina symptom och utslag jag visade upp, att det visst handlade om borrelia. Han hjälpte mig få prover skickade till Tyskland, och äntligen fick jag svart på vitt - neuroborrelios och ett extremt nedsatt immunförsvar, som tyder på att jag haft det länge. CD57+ NK-cells absolute var så lågt som 11, referens 100-360. Han har nu behandlat mig i snart 4 veckor och jag mår så mycket bättre.

Tyvärr kan jag inte längre få Dr Kenneth Sandströms hjälp då han blivit av med sin läkarlegitimation. Jag vädjar till förvaltningsrätten att ta hänsyn till att Kenneth faktiskt hjälpt oerhört många. Han har tvingats gå emot svenska rekommendationer då de inte alltid är tillräckliga.

Jag vet inte vad jag ska göra nu. Vanliga sjukvården skakar bara på huvudet. De har ju tyvärr fel tester att utgå från. Jag kommer aldrig kunna tacka Dr Kenneth Sandström tillräckligt för att han räddat mitt, och så många andra människors liv...!!!! TACK!

Therese Messing
________________________________________________

BLI MEDLEM I FSI FÖR 200 KR/ÅR FÖR ATT STÖDJA OSS I VÅRT ARBETE (faktura 30 dagar)

Styrelsen

Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar (FSI)
styrelsen@fsi-sverige.se
www.fsi-sverige.se
Föreningen verkar för bättre diagnostik och behandling inom svensk sjukvård

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
View My Stats