Nyheter – april 2024
Nyheter – oktober 2022
Nyheter – mars 2020
Nyheter – oktober 2019
Nyheter – februari 2017

En som tänker på andra

Publicerad måndag 14 nov 2016, 20:04


Marie Blom skickade ett meddelande till mig via messenger


"Om jag sätter in 1000 kr så kan ju jag och fyra till komma med i föreningen. Det finns ju många ensamstående med barn och det är snart jul. Då är det ju inte så lätt att få ekonomin att gå ihop. Det är bara att säga ja eller nej till förslaget"

Jag ringde upp Marie
Jag blev blev rörd av hennes omtanke om andra, människor hon aldrig träffat. Sådant fascinerar mig och jag ville verkligen veta varför hon vill göra en sådan sak. Marie svarade glatt och beskrev att hon tidigare haft det tufft ekonomiskt, men nu hade det bättre och ville hjälpa andra. Hon sade ”Detta är enbart en liten gest till de som mår dåligt och som kan må bättre. Kan jag göra någon glad så blir jag jätteglad!”

Jag frågade Marie varför hon tror att det kan vara bra att vara med i föreningen. Hon sade då att hon är övertygad om att föreningen kommer att bidra till att många sjuka kommer att få ett bättre liv. Att det därför är viktigt att så många som möjligt kan bli medlemmar och stödja föreningens fina syfte och mål.

Marie är 61 år och insjuknade redan 1994 med sköldkörtelproblem. 2014 fick hon sjukersättning, bland annat på grund av psoriasis artrit. Hon fick diagnos ME/CFS och Fibromyalgi i mars 2016.

Bidra gärna med en gåva till föreningen
Styrelsen har redan fått in ansökningar från de som har svårt att betala medlemsavgift p g a utförsäkringar eller låg sjukpenning. Vi kommer att se till att de som vi anser har störst behov av att få Maries bidrag ska få bli medlemmar utan kostnad.

Om det är så att Du har ekonomisk förmåga att kunna bidra till att fler med ekonomiska svårigheter ska kunna få möjlighet att bli medlem i föreningen får Du gärna swisha en gåva till föreningen. Enbart så lite som 10 kronor kan räcka om fler gör likadant (många bäckar små). Swisha i så fall till 1233955721. Ange FSI som mottagare.

Stort tack Marie – du är en fantastisk människa och vi är riktigt stolta att du är med i vår förening!

Mats Lindström
Ordförande

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.
View My Stats